Život oko nas

Ni deca više nisu kao što su nekada bila

By septembar 15, 2019 10.382 Comments

Razmišljala sam se da naslov bude „Batina je iz raja izašla“, ali batina je danas izgleda pobegla u pakao.

Jutros pogledah snimak na kome dve maloletne devojčice šamaraju jednu maloletnu devojčicu.

Šamaraju,sve dok ih neka druga deca snimaju, šamaraju, sa jednom, pa sa drugom rukom, raspaljuju šamare kao što su se nekada raspaljivali šamari deci da se vaspitaju.

Čekajte, je l ovo moguće?

Propali smo, razboleli smo se kao društvo, u nas je ušao razorni kancer, trulimo i postajemo sve bedniji, jadniji, loše izgledamo, ne znamo kako se ponašamo.

Decu nam niko ne vaspitava. Profesore više niko ne poštuje, osobe koje našu decu uče nečemu, osobe koje našu decu nauče da pišu, čitaju, sabiraju, te osobe su danas diskriminisane i potpuno nemoćne u školama da utiču na loše ponašanje dece.

Jer doći ce roditelj koji će za sve okriviti nastavnika zato što njegovo dete nije krivo.

Nije, krivi su roditelji.

Za ovo maltretiranje su jedino krivi roditelji, za to što deca sve manje uče i obrazuju se, a znaju napamet pesme neke tamo novopečene drugorazredne pevaljke, što su upućena u sve likove rijalitija, što ne znaju da se igraju, da se druže i da budu jednostavno deca, samo su krivi roditelji.

Jedna od devojaka koja je maltretirala drugu devojku nosi neko zlo u sebi, neki bes, druga devojka plasira psihotičan pogled željan iskaljivanja besa,sve to snimaju deca koja ne znaju da stanu u odbranu te devojke, jer niko danas ne želi da bude luzer već kul tip koji podržava nasilje, loše društvo, vođe svega lošeg.

Deca su naučena nevaspitanju, nepoštovanju, deca su izgubila bitku sa detinjstvom i direktno postaju mali ljudi koji glume huligane.

I sutra će oni nekoga da vaspitaju, sutra će oni biti nečiji roditelji… E zamislite onda svet kroz par godina.

Da li će to uopšte biti svet?

Možemo da se postidimo pred životinjama,kod njih se i dalje zna za neki red.

Kod nas nema više nikakvog reda.

Pljušte šamari umesto petica, vežbaju se tuče umesto pesmica, uči se lošem ponašanju umesto lepim stvarima.

Žao mi je svakog deteta danas, jer deca danas ne znaju šta je pravo detinjstvo. Ne znaju da se druže. Ove devojčice su vršile nasilje nad tim detetom, njihove vršnjakinje žive od lajkova na instagramu na svojim polugolim fotkama, prerano stupaju u odnose o kojima im niko ništa ne priča.

Nekada su roditelji imali autoritet. Danas su deca autoritet.

Da, deca.

Niste ni svesni da ćete ceo život biti odrasli, puni brige i problema i da će vas život šamarati vazda.

Niste svesne, da ste te šamare koje ste nalupale toj devojčici, zapravo nalupale na sopstveno lice, jer treba biti mnogo mali da bi nekoga maltretirao.

Vi ste deca.

Šteta je što ne znate biti deca.