Ljubav

Moja devojčice…

By avgust 9, 2017 623 Comments

Kada si me pre par godina pitala šta očekujem od života ako tako nastavim, rekao sam ti da želim i očekujem sve, ali to sve će biti ono što ja izaberem.

Suze su ti opet krenule. A nikada ti nisam, kao što rade kavaljeri, obrisao suze ili dao maramicu da ih sama obrišeš. Nikada nisam ni imao maramice kod sebe. Moji džepovi su bili puni cigara, upaljača, puni beznađa, puni neke asocijalne energije okrenute prema svetu, moji džepovi nikada nisu imali u sebi emocije.

Ja sam bio probisvet. Tvoj jedan jedini, prvi u tvom životu, prvi i najbolniji. Ja sam tebi bio onaj žig koji ostaje i kada te drugi zagrli, poljubi, kada te zaprosi, kada te drži kao svet svoj na dlanu, kao pticu tek izleglu, koju vrhovima prstiju mazi da je ne povredi dodirima, i ne steže čvrsto ruku da ptica ne bi uginula.

Ja sam čvrsto stezao ruku, pregrubo se igrao sa tvojim godinama, emocijama, sa tvojom dušom i osmehom. Sve dok nisi to izgubila.

Znao sam sve te godine da ćeš poleteti na svaki moj poziv. Previjala si svoja krila, ali si doletala do mene svaki put, sve ranjivija.

A ja sam se hranio tvojom tugom.

Samo nisam znao da će na kraju mene ubiti ta tvoja tuga, i da je moja daleko veća od tvoje. Jer koji još srećan čovek uživa u nečijoj nesreći i ima potrebu da nekoga čini tužnim. Takav čovek onda nije srećan. On samo ruši drugima ono što nema, a time i sebi ruši sve životne zidine.

Na leđima tvojim, umesto tetovaže stajaće žig. Žig moje ruke. Ličiće na munju, na poplavu, na smak sveta.

Volećeš opet, ali nikad kao mene. I plakaćeš, ali nikada tako bolno i jako kao zbog mene.

I želim ti, da te više zasmeju, da te najviše vole.

Iako ćeš nositi žig do kraja života, i ta koža se nikada oporaviti neće… Neka se makar na kratko oporave oči, osmeh, i srce.

Ja sam bio u tvom životu da ti ga zagorčam, da ti naudim, da te povredim. Ali sam te voleo, na neki svoj čudan način.

I siguran sam da sam ti bio dobra pouka, da si sada jača od neba i sveta, da si spremna na sve.

Jer sa mnom si isplakala i ostavila sve emocije.

Spremio sam te za svaku stranu života, devojčice moja.

Jaka si sada, možeš ti sve.

 

 

large (1)