Ljubav

Devojčurak…

Prošlo je sedam ili osam godina. Bojim se i da prebrojim, ovako se tešim da nisam sigurna koliko je prošlo.

Moja priča je počela tada, malo posle mog punoletstva.

Vredelo je iskvariti me, jer ja sam bila ona gradska cura koja je muškarcima lako ulazila pod kožu, a ti si bio muškarac kome bi svaka žena dala da je iskvari. I nekako smo se pronašli, ja u nadi da tebe promenim a ti svestan da ćeš me iskvariti i pripremiti na dalji tok života. Samo što sam ja bila dete, a deca uvek čistije gledaju na svet od vas matorih kvarnjaka. Ti si svakako imao nju, bio si poznat po tome da ti to nije problem, a ja sam tada imala i gledala samo tebe. Prosto moje oči nisu želele ništa drugo da rezonuju, niti su prihvatale drugačiju putanju svog vidokruga.

Ti si bio prvi muškarac u mom životu, i tada, u tim godinama, mislila sam da ćeš ostati jedini, ali znaš već kako deca maštaju i pogrešno gledaju na neke stvari.

Negde u podsvesti sam znala da grešim i da ću postati žrtva svojih grešaka, da ću teret svega ovoga nositi dok ga neki vetar ne skine sa mojim leđa.

Ja sam bila podobna da me iskvariš, neka druga bi se sakrila u svoje bajke i čekala princa, ja sam raširenih ruku prihvatila ono što me čeka.

Ti si posle ozvaničio svoje zavete sa njom, a ja sam ostala da sakupljam delove svoje slagalice, koju sam, tek nakon što sam je složila putem realnosti i shvatila.

Sada već, zahvalna sam što ja nisam ona, jer se ti nikada nećeš promeniti, a meni nisu potrebni muškarci koji na svaki ženski ton i hod okreću glavu, jer si me naučio da prihvatim neke veće stvari.

Sretnemo se povremeno, ponašajući se da toga nije bilo i da nikada nije postojalo, ali žig je ostao. Njega ne možeš izbrisati, on ti promeni i kožu i telo i gledaš na to posle kao ranu, kao podsetnik na nešto što nisi trebao da uradiš, ali od čega , ocigledno, nisi mogao da pobegneš.

E ti si moj žig, za neka prošla vremena, a ja više nisam devojčurak kao nekada, ali sam odrasla gledajući u to, podsećajući sebe da neke greške nikada ne možeš da ispraviš, samo saživiš sa njima i ostaneš grešnik.large