Ljubav

Budi jaka

By septembar 18, 2017 721 Comments

Budi jaka od prvog dana kao što je tvoja majka bila dok te je rađala.

Budi jaka kada te spotiču jer si žensko i govore da si samo za kuhinju,to samo izjavljuju kukavice.

Budi jaka i onda kada ti kažu da su žene loši vozači,jer nisu. Bar nisu sve.

I onda kada procenjuju tvoj kredibilitet.

I kada nisi deo one rečenice „prvo pa muško“,jer ti ne možeš da produžiš lozu,jer ćeš ti negde tamo produžiti svoj život daleko od svojih roditelja.

Budi jaka jer je tvoj otac srećan što te ima,jer si ti ona iskra u njegovom oku,ti si njegov oslonac kada kosa osedi,kad se koža smežura. Budi srećna što te tvoja majka ima,jer nosiš deo nje u sebi i kad ona ostari videće tek tada koliko ličiš na nju i koliko si pravedna na svog oca.

Ti si sposobna za sve. Da rodiš novi život,da nahraniš,spremiš,vaspitaš,dovedeš u red,zaradiš novac,završiš fakultet,ti si sposobna da nosiš i suknju i pantalone. Budi jaka,jer teret tvojih leđa je predodređen za jake ljude.

Ti koja si sa svojim plavim loknama krasila dvorište od malena,ranije sazrela i počela da govoriš,ti koja si nesvesno zasmejavala svoje roditelje,bake,deke,komšije.

Uvek budi jaka,jer si ti žena.

I kad radiš i kuvaš, i dok pereš i peglaš,i dok se porađaš i polažeš vožnju, i dok ti lupaju šamare oni jači od tebe koji samo jačinu imaju u rukama,i onda kada menjaš život i odlaziš od svoje kuće i onda kada ostaneš sama.

Budi svesna da od rođenja nosiš jačinu u sebi.

Ti možeš sve,dovoljno je samo da rešiš.

IMG_20170918_223703_359.jpg